top of page

5 Aloittelevan Rumpalin Virhettä

Updated: Feb 20, 2021

Uuden soittimen aloittaminen on aina jännittävää ja uutta. Siihen haluaa uppoutua heti täysillä ja kokeilla kaikkea mahdollista mitä mieleen juolahtaa. Tämä on tärkeää, sillä instrumentin soittaminen tulisi ennenkaikkea olla hauskaa!


Tässä piilee kuitenkin riski.


Aloitteleva soittaja harvoin tietää heti mitä tulee treenata, milloin ja miten. Kehittyvyyden

maksimoimiseksi - ja turhautumisen minimisoimiseksi- olen koonnut alle 5 yleisintä virhettä, mitä aloittelevat rumpalit tekevät.


1. Metronomin käyttämättä jättäminen


Ensimmäinen aloittelevan rumpalin virhe on metronomin laiminlyönti. Metronomia käytetään ''taimin'' (eng. ''time'') parantamiseksi, eli iskujen kohdalleen saamiseksi. Johdonmukaisella metronomin hyödyntämisellä soiton ''laahaus'' ja ''kiilaus'' minimisoidaan.


Metronomin käytön tuomat hyödyt ovat elintärkeitä soitettaessa esim. yhtyeen kanssa. Rumpali on yhtyeen selkäranka ja usein yhtyeen muut soittajat seuraavatkin rumpalin asettamaa tempoa. Jos kyseinen tempo heittelee, antaa tämä huonon kuvan koko yhtyeestä - ja näin ollen myös rumpalista.


2. Tekniikan laiminlyönti


Hyvän ja oikean tekniikan oppiminen vie oman aikansa, riippuen kuinka paljon ja miten treenaa, mutta huonon tekniikan korjaaminen hyväksi vie 10 kertaa kauemmin kuin hyvän opettelu heti alusta. Joten tekniikkaan on syytä kiinnittää huomiota heti alusta asti. Huono tekniikka pahimmillaan johtaa loukkaantumisiin, turhautumiseen ja jopa koko harrastuksen lopettamiseen. Parhaiten ja varmimmin oikea tekniikka tulee asiantuntevan opettajan valvovan silmän alla.